fbpx

Letselschade Door Een Whiplash

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Letselschade door een whiplash

Whiplash is een aandoening aan de nek als gevolg van een ongeval. Ten gevolge van het ongeval wordt het hoofd plotseling hard naar achteren, voren, of zijwaarts bewogen. Het hoofd maakt als het ware een slingerbeweging als die van een zweep (letterlijk ‘zweepslag’) waardoor de banden en spieren in de nek uitrekken.

Het komt vaak voor na een verkeersongeval, bijvoorbeeld wanneer een langzaam rijdende of stilstaande voertuig van achteren wordt aangereden, waarbij de banden en spieren in de nek uitrekken. Hierbij is er sprake van een verscheuring in het spierweefsel veroorzaakt door de plotselinge slingerbeweging waardoor de spieren overbelast raken en de zenuwen ontregeld.

Vaststellen whiplash letsel

Bij een whiplash moet er sprake zijn van een plausibel klachtenpatroon. Hoewel de klachten niet objectief vastgesteld kunnen worden, moet er alsnog aannemelijk gemaakt worden dat er sprake is van whiplash letsel. De bijkomende klachten moeten passen bij de aandoeningen of medische afwijkingen die horen bij een (post-)whiplashsyndroom.

Whiplashklachten bij whiplash letsel

Bij een whiplash heeft men vaak last van een pijnlijke, stijve nek door de plotselinge slingerbeweging van het hoofd. Maar bij een whiplash ontstaan vaak ook veel andere lichamelijke klachten als gevolg van de beschadigingen in de nekwervels, voorbeelden hiervan zijn:

  • scheefstand van het hoofd;
  • hoofdpijn;
  • rugpijn;
  • pijn in de schouders en armen
  • duizeligheid;
  • tinteling in de handen;

Naast de lichamelijke klachten kan men ook last hebben van psychische klachten, voorbeelden hiervan zijn:

  • vermoeidheid
  • stemmingswisselingen;
  • emotionele instabiliteit;
  • concentratieproblemen;
  • gevoelens van depressie;
  • overgevoeligheid voor geluid en licht;
  • verstoord slaapritme met nachtmerries.

Whiplashbehandeling bij whiplash letsel

Het herstel na een whiplash is moeilijk te voorspellen. Het herstel kan van korte duur zijn maar kan ook lang blijven aanhouden en in sommige gevallen zelfs een chronische aandoening worden. Het is van belang dat wanneer whiplash letsel wordt vastgesteld u voldoende rust neemt. In sommige gevallen kan een nekkraag worden geadviseerd tijdens het herstel van een whiplash zodat de wervels, banden en spieren die beschadigd zijn geraakt zo min mogelijk worden belast. Na verloop van tijd wordt er vaak geadviseerd om zoveel mogelijk normaal te bewegen. U wordt eventueel ook doorverwezen naar fysiotherapeut u kan helpen met uw lichaamshoudingen, dagelijkse oefeningen en bewegingstherapie.

Letselschade claimen bij whiplash letsel

Indien de tegenpartij voor 100% schuldig is erkend, dan kunt u alle schade als gevolg van het whiplash letsel claimen. De schade bij een whiplash kunnen flink oplopen. De kosten die u maakt kunnen dan worden verhaald op de tegenpartij.

Gratis rechtshulp bij whiplash letsel

Heeft u letselschade opgelopen door een whiplash? Naast de lichamelijke en psychische klachten bij whiplash letsel, ontstaan er vaak ook financiële problemen. Wanneer u letselschade oploopt door een ander, dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Volgens de Nederlandse wet heeft u ook recht op juridische bijstand op kosten van de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat of belangenbehartiger via Letsel020, dé letselschadespecialist in Amsterdam, is voor u volledig kosteloos! Wij nemen alles uit handen en verhalen een maximale schadevergoeding. U kunt zich dan volledig op medisch herstel en terugkeer naar de samenleving.

Call Now ButtonBel Ons!